До редакції звернувся хмельничанин, який не зміг дістатися до Києва — не було поїзда. Що ж трапилося?
На жаль, ні на сайті Укрзалізниці, ні її підрозділу, що «опікується» Хмельниччиною, — Південно-Західної залізниці, не вдалося знайти інформацію про зміни у режимі курсування потягів (не виключено, що погано шукав. Але тоді зробимо висновок, що добряче сховали). Зауважимо, ці зміни доволі суттєві – близько половини звичних поїздів наразі не проходять через станцію Хмельницький. За роз’ясненнями редакція звернулася на вокзал, хоча, зрозуміло, розклад руху це не його компетенція — усе вирішують в столиці.
Як повідомив начальник вокзалу Хмельницький Володимир Давтян, щорічно навесні залізничники проводять ремонтні роботи колійного господарства. Причому їх розпочинають, як тільки дозволять погодні умови, а прагнуть завершити до травневих свят, коли стрімко зростає пасажиропотік. Зазвичай ремонтні роботи пересічні громадяни і не помічають: у «вікнах» між проїздом поїздів залізничники лагодять своє господарство. Цьогоріч же на ділянці Гречани — Жмеринка відбувається капітальний ремонт, тому часу для його проведення необхідно значно більше. Отже, капітальний ремонт на цій зазначеній ділянці призвів до того, що частина «наших» поїздів пішла через північ: Красне — Здолбунів — Козятин — Жмеринка. Наразі відомо, що до 21-22 квітня так рухатимуться потяги №№ 25-26 і 95-96, що з’єднують Львів з Одесою та Черкасами відповідно. Через Фастів — Козятин — Здолбунів (минаючи, звісно, Хмельницький) курсуватимуть ще п’ятнадцять поїздів, що прямували на заході до Львова, Івано-Франківська, Ужгорода, Трускавця.
Кожен, хто має намір до 22 квітня вирушити в дорогу залізницею, повинен через Інтернет чи довідкову вокзалу попервах уточнити, чи не переспрямували «його» поїзд іншим шляхом.