З початку нового навчального року школи Волочиського та Хмельницького районів отримали нове обладнання... Комп’ютери,   мультимедійні проектори, інтерактивні дошки, телевізори та багатофункціональні пристрої – усе це сприятиме кращому розвитку молодого покоління, переконаний народний депутат України Сергій Лабазюк. Багато шкіл 188 виборчого округу вже активно використовують сучасні інформаційні технології під час навчального процесу.

«Завдяки плідній роботі освітян та влади на місцях нам вдалося передбачити п’ять мільйонів гривень з держбюджету на комп’ютеризацію. Згідно з поданнями   органів місцевого самоврядування, кошти були розподілені між навчальними закладами округу. Ті, хто провів вчасно тендерні процедури, вже отримали техніку,  і діти працюють», –  зазначив Сергій Лабазюк.
Нещодавно парламентар розпочав об’їзд шкіл Волочиського району, аби оглянути, як   з новим ІТ-обладнанням проходить навчальний процес. Каже, що побаченим залишився задоволений.
«Завдяки інтерактивним дошкам вчителі можуть пояснити навчальний матеріал більш доступно, уроки стануть ефективнішими. Нові комп’ютери – це нові можливості для дітей, мультимедійні проектори   – це цікавіші заняття та шкільні заходи»,  – додав він.
Сергій Лабазюк вже побував у Волочиському НВК, ЗОШ № 5, Бальковецькій, Наркевицькій та Бубнівській школах. У перших трьох нові інформаційні класи вже працюють.
Комп’ютерну техніку завезли до Наркевицької та Бубнівської ЗОШ. Для потреб цих шкіл закуплено 24 комп’ютери, 2 мультимедійних проектори, 2 інтерактивні дошки та 2 багатофункціональних пристрої. 
З 2017 року лише у Волочиському районі нове обладнання отримають 19 загальноосвітніх шкіл, а у Хмельницькому – 11.