У Хмельницькому,  на базі департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС, відбувся семінар начальників підрозділів кінологічного забезпечення митниць ДФС за темою «Організація кінологічного забезпечення у Державній фіскальній службі України».

Окрім провідних фахівців кінологічного забезпечення на митниці, участь у семінарі взяли представники Національної поліції України, Державної прикордонної служби України  та підприємства «Імперіал Тобако Юкрейн».
Учасники семінару жваво обговорювали  тематику організації використання кінологічних команд, зокрема, у фіскальній та прикордонній службах, національній поліції. Важливим пунктом діалогу став аналіз ситуації в сфері незаконного обігу тютюнових виробів та протидії незаконному переміщенню тютюнових виробів через митний кордон України. Саме тут таким фахівцям відводиться  першорядна роль у затриманні правопорушників.
Особливо зацікавили учасників семінару практичні заняття з інспекторами-кінологами у митницях ДФС та перевірка службових собак на придатність до спеціальної підготовки. Кожна з кінологічних команд продемонструвала високий рівень знань та вміння виявляти порушників кордону.