У пам’ять про героїв, які полягли за свободу та незалежність України близько сотні молодих людей під проводом молодіжної організації «Сокіл» пройшли ходою від майдану Незалежності і по центру Хмельницького.
За словами учасників, цей захід проводиться для того, щоб підростаюче покоління знало історію українців, які боролися та віддали свої життя за нашу волю. Під прапорами «Соколу» та з підпаленими фаєрами, вигукуючи патріотичні гасла, колона завершила свій похід на площі перед кінотеатром Шевченка, де згодом відбувся концерт за участю бардів Ігоря Білого та Христини Панасюк (яка, до того ж, є волонтером і неодноразово з концертами та допомогою для воїнів була в зоні АТО), а також фолкметалгурту «Тінь Сонця». Артисти виконали пісні: «Зродились ми великої години» і «Козацька могила» — на честь Євгена Коновальця; «Ніколи не плач» — присвячену Героям Крут; «Меч Арея».
До учасників свята звернувся Хмельницький міський голова Олександр Симчишин: «Нині свято величі тих людей, які готові до самопожертви, готові віддавати себе служінню українській нації, це спомин про тих хлопців, котрі загинули за Україну, боронячи її від зовнішньої агресії, але це не день смутку. Якщо ти вчитель, то маєш вчити, як герой, якщо лікар — лікувати як герой, якщо чиновник чи міський голова, маєш працювати, як герой, тоді ми побудуємо справді сильну Українську державу».