Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 6194

 

Курсанти Національної академії Держприкордонслужби України імені Богдана Хмельницького вкотре зайняли перше місце в урочистому параді на Хрещатику в День незалежності.

Головною вулицею столиці пройшли два парадних розрахунки прикордонного відомства загальною кількістю 280 курсантів.  
Звісно, такому відчеканеному стройовому кроку передувала неабияка праця, а наша академія вміє кувати справжніх професіоналів. Підготовка до власне параду проходила у три етапи. На першому етапі курсанти пройшли одиночну стройову підготовку в академії, на другому етапі – також у закладі, була відпрацьована стройова злагодженість парадних батальйонів, і на третьому –  злагодженість  та підготовка всього параду у столиці. 
«Особливістю параду цього року для прикордонників є те, що залучаються курсанти молодших – другого та третього курсів, аби забезпечити наступність поколінь. А усі курсанти вмотивовані, адже, щоб потрапити на парад, вони пройшли конкурсний відбір, тобто до участі у параді були відібрані кращі у навчанні та за військовою дисципліною», – зазначив ректор академії генерал-майор Олег Шинкарук, який також взяв участь у параді (очолив один із парадних розрахунків).