У мікрорайоні Ружична, що в обласному центрі, запрацювала сімейна амбулаторія.
З бюджету на ремонтні роботи витрачено 500 тисяч гривень. Мешканці задоволені, адже медична допомога максимально наблизилася до них. У найближчій перспективі — відкриття амбулаторії денного стаціонару.

Учасникам війни у нашій області виділено 10 тисяч гектарів землі. Взагалі ж учасники АТО та родини загиблих військовослужбовців отримали 13598 дозволів на виконання проектів благоустрою.
За повідомленням головного управління Держгеокадастру області у власність цим категоріям громадян відведуть земельні ділянки, загальна площа яких становить 21592,6 гектара. Учасники бойових дій для ведення особистого селянського господарства планують використовувати 11146 земельних ділянок, площа яких становить 21286,6 гектара. Для садівництва — 2452 ділянки площею 305,9 гектара.
Найбільшу кількість заяв отримано в Хмельницькому, Кам’янець-Подільському та Волочиському районах.
* * *
У Шепетівці презентували сервіс оплати послуг за допомогою єдиної квитанції. Завдяки цій системі шепетівчани сплачуватимуть за спожиті комунальні послуги в режимі онлайн і матимуть змогу бачити стан власних рахунків. У міській раді наголошують, що суттєвою перевагою сервісу є те, що оплату можна проводити картками VIZA та MASTER CARD будь-якого банку.
* * *
З Хмельницького міського бюджету оплачується 9275 гривень за одну групу продовженого дня у школі. Місто фінансує лише дітей із малозабезпечених сімей. За всіх інших учнів мусять платити батьки.
* * *
Насичену концертну програму підготувала для подолян обласна філармонія. Так, сьогодні сезон відкриє оперета «Гуцулка Ксеня» на музику та слова Ярослава Барнича. 17 вересня оперету вдруге представлять на сцені філармонії у великому залі.
З-поміж концертних заходів у вересні-жовтні — виступи академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля» (художній керівник і головний диригент Микола Балема), академічного симфонічного оркестру, музичні забави для дітей «Мої перші концерти» тощо.
* * *
Стіни одного з будинків у мікрорайоні Гречани, що в обласному центрі, прикрасив новий мурал. Роботу виконала Оксана Мазур, дочка відомого художника Миколи Мазура.
* * *
На фестивалі «Червона рута», що відбувся у Маріуполі з 6 по 10 вересня, гурт «Банош» з Кам’янця-Подільського отримав перше місце у жанрі «Популярна музика», розділивши його з вокалісткою з Луганщини.
«Банош» був створений у 2016 році. Виконує музичні твори в поєднанні українського та балканського фольку.
* * *
У соцмережі з’явилася нова сторінка «Книги рекордів Хмельницького». Її презентували працівники Хмельницької міської централізованої бібліотеки до 586 річниці міста.
Один з «найсвіжіших» рекордів — зафіксований
18 травня 2017 року в Хмельницькому політехнічному коледжі. Національний рекорд встановлено у масштабному флешмобі «Тризуб у вишиванках», який створили 978 учасників у вишиванках.