Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 5742

У Наркевицькій об’єднаній територіальній громаді за два роки, відколи вона створена, втілено чимало добрих справ. Проте залишається важлива проблема. Шляхи сполучення між населеними пунктами вкрай занедбані і не бачили ремонту вже дуже давно. Протяжність доріг загального користування 80 км та
128 км комунального значення. Цьогоріч за несприятливих погодних умов, проливних дощів їх так розмило, що не проїхати, не пройти.

Ситуація є просто катастрофічна, бо три шкільні автобуси, які довозять дітей до Наркевицької, Бубнівської та Шмирківської загальноосвітніх шкіл, інколи просто не встигають вчасно приїхати до навчальних закладів. Як кажуть водії, якщо одну яму обминеш, то в іншу точно попадеш.
Зруйновані дороги є основною причиною поломки ходових частин автомобілів. Тож і місцева пожежна команда із запізненням прибуває на місце події, і автомобілі швидкої допомоги. А відтак — чиєсь неврятоване людське життя.
Окрім того, знято з рейсів автобусне сполучення Волочиськ—Шмирки через смт Наркевичі, бо поганий стан доріг. Ще відмовляються від рейсів інші приватні автобуси. Може статися, що громада скоро буде відрізана від обласного і районного центрів. Тоді добирайся, як хочеш: або пішки йди, або вдома сиди.
Через населені пункти громади проходять сотні вантажних машин, адже в смт Наркевичі працює Наркевицький цукровий завод. Звісно, вантажівки пошкоджують дорожнє покриття, але дороги можна було би відремонтувати, якби податок, що закладений у ціну кожного літра пального, надходив на баланс громади, а не до державного бюджету. Тож Наркевицька громада з цього приводу звернулася до Прем’єр-міністра України В. Гройсмана. Як не дивно, влада відреагувала. За вказівкою міністра інфраструктури України В. Омеляна Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області зробила частковий ямковий ремонт дороги Чернява – Глядки. Однак піщано-щебенева суміш, якою засипали ями, після проливних дощів розповзлася, ніби її і не було.
 Та все ж є сподівання, що з початку наступного року дороги місцевого значення у громаді будуть передані на баланс Служби єдиного замовника доріг місцевого значення. Голова Наркевицької селищної ради Любов Гула має намір звернутися до влади щодо ремонту доріг за напрямками Наркевичі – Трительники, Наркевичі – Дзеленці, Наркевичі – Шмирки, Наркевичі – Чернява. Ці завдання потрібно вирішувати терміново.