Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 4860

Після серії смертоносних ДТП влада виводить на дороги військових.

20 липня поблизу села Прибузьке на трасі Стрий-Знам’янка зіткнулися легковий автомобіль і вантажівка. Внаслідок аварії загинули три людини, серед них дитина 2004 року народження. Це страхітливе ДТП, на жаль, стало одним із багатьох випадків кривавих аварій за той день.

21 загиблий за один день
Моторошні новини почали надходити з самого ранку. Близько 5.00 на Миколаївщині рейсовий автобус за маршрутом Одеса-Гомель зіткнувся з вантажівкою. Загинули 5 громадян Білорусі, ще 12 були госпіталізовані з травмами різного ступеня важкості.
У Києві поблизу Конча-Заспи не розминулися два легкові авто. Після зіткнення одна з машин спалахнула. В аварії загинула родина - батько, мати і неповнолітня дитина.
Найжахливіша трагедія сталася під Житомиром. Рейсовий автобус Київ-Рівне врізався ззаду в вантажівку. Наслідки шокуючі: 10 загиблих і 15 травмованих пасажирів автобуса. На цю страшну подію відреагував навіть Президент Порошенко, доручивши місцевій владі надати всю необхідну допомогу постраждалим. 21 загиблий за один день 20 липня змусив владу відреагувати на ситуацію з безпекою на дорогах.
Запізніла реакція
Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що на дороги країни повернуть сумновідомі всім водіям радари. Він анонсував, що контроль швидкісного режиму на автошляхах почне діяти вже з 27 липня, а згодом Кабмін внесе відповідні постанови, які легалізують радари на дорогах. Тобто, Омелян фактично визнав, що, як мінімум, тиждень радари будуть використовуватися незаконно. Також міністр анонсував «тотальні» перевірки перевізників. Що заважало зробити це раніше – невідомо. Окрім цих грізних заяв після трагедій, можна було б ще краще ремонтувати дороги, але, мабуть, пан міністр був стурбований іншими питаннями. Наприклад своєчасною поїздкою своє дружини в США для пологів, аби друга дитина Омеляна теж отримала американське громадянство. Цей діяч без сумніву є палким патріотом, поки не закінчаться його владні повноваження.
МВС зі своєї сторони пообіцяло збільшити кількість контрольних пунктів на дорогах. Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий також зазначив, що для посилення поліцейських постів буде залучена Нац-гвардія і військові.
Всі ці заяви виглядають як відверто запізнілі заходи у тій кричущій ситуації з безпекою, яка склалася на українських дорогах.
Влада розписалась у своїй бездіяльності
Різкі заяви чиновників і анонсовані безпрецедентні заходи з посилення контролю на автошляхах свідчать, що влада довела ситуацію до катастрофічного стану. З моменту ліквідації ДАІ (як би до неї не ставилися), дороги, фактично, залишилися без усілякого контролю. Повноцінної служби, аналогічної «даішникам», в структурі Нацполіції так і не створили. Поліція, до слова, і без того страждає на кадровий голод і автошляхам приділяє увагу в найостаннішу чергу. Хоча ВР прийняла низку законів, які посилюють відповідальність за порушення правил дорожнього руху, суворість цих покарань компенсується відсутністю контролю за їхнім виконанням.
Інший момент – дорожня інфраструктура. Дороги завжди були болючою проблемою для України, але за останні роки через хронічне недофінансування галузі, ситуація стала критичною.
На превеликий жаль, але тільки загибель 21 людини за один день змусила владу нарешті звернути увагу на цю проблему. Втім, тут немає нічого дивного, адже ця ситуація красномовно говорить про рівень і стиль управління нинішньої владної команди.