Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 5286

Днями в ремонтній зоні транспортного цеху Хмельницької АЕС урочисто передали для потреб військових відновлений автомобіль «Урал». У заході взяли участь генеральний директор Хмельницької АЕС Микола Панащенко, міський голова Нетішина Олександр Супрунюк, керівники та працівники транспортного цеху, офіцери військової частини.

Спочатку присутні оглянули транспортний засіб, який до відправки на електростанцію був у незадовільному стані, бо активно використовувався у бойових операціях.
За словами начальника транспортного цеху Михайла Паришкури, до керівництва електростанції з листом звернулися військові. Вони просили посприяти в ремонті автомобіля, який потрібен для доставки вантажів та евакуації легкої броньованої техніки. Відновлювали транспортний засіб спеціалісти цеху, які мають неабиякий досвід у ремонті військової та іншої техніки. Серед них слюсарі з ремонту колісної техніки Юрій Матвійчук, Юрій Переклій, Ілля Марценюк, Олександр Тарнавський. Їхньою роботою керував старший майстер Микола Петровський.
Під час передачі автомобіля до присутніх звернувся генеральний директор Хмельницької АЕС Микола Панащенко. Він побажав, щоб відремонтований автомобіль приніс якомога більше користі вже після завершення бойових дій на Донбасі. Про постійну допомогу військовим з боку місцевої територіальної громади нагадав міський голова Нетішина Олександр Супрунюк.
Заступник командира мотопіхотного батальйону підполковник Петро Гаркуша сказав, що важко переоцінити вклад станційних транспортників у зміцнення обороноздатності нашої держави. Протягом чотирьох років у транспортному цеху Хмельницької АЕС відновили і передали для потреб військових майже два десятки одиниць техніки. Серед них — КамАЗи, ГАЗ-66, ГАЗ-53, ПАЗи, КраЗи, «Урал», напівпричіп, бульдозер тощо.
Працівники транспортного цеху пересвідчилися, що автозасоби, до яких приклали руки станційні ремонтники, не використовувалися для парадів чи прогулянок, бо згодом були знову потрапили на ремонт після участі у бойових операціях. Це стосується, зокрема, автобуса ПАЗ та вантажопасажирського автомобіля ГАЗ-66.
Для повного відновлення «Уралу» не витрачалися бюджетні кошти, бо всі витрати взяв на себе колектив транспортного цеху.
На знак вдячності за ефективну допомогу військові вручили подяки всім причетним до відновлення автомобіля. А потім командир взводу технічного забезпечення Віктор Приступа провів пробний виїзд оновленого «Урала». Той завівся, як мовиться, з півоберту…