Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 5294

Відбулося засідання комітету з присудження обласної премії імені Дмитра Прилюка за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики. Лауреатом премії за 2019 рік визнаний письменник і журналіст з Нетішина Микола Руцький.

У конкурсі взяли участь шість претендентів. Зокрема, член НСЖУ, журналіст газети «Подільські вісті» Валерій Грошко надав цикл публікацій у газеті «Подільські вісті» за 2018-2019 роки, член НСЖУ Марія Караван (м. Славута) представила художньо-публіцистичне видання «Грані серця», член НСЖУ Віра Мальчук (м. Славута) запропонувала на розгляд комітету літературно-публіцистичне видання «Хліб і сіль Івана Конончука». Член НСЖУ Віктор Савчук та Оксана Сушко (м. Кам’янець-Подільський) — наукове видання «Червона газета» й українізація в Північному Кавказі (1926-1932 рр.)» у двох томах. Член НСЖУ, журналіст газети «Подільські вісті» Світлана Шандебура надала цикл публікацій у газеті «Подільські вісті» за 2018-2019 роки.
Після детального обговорення члени комітету визнали, що найбільш повно відповідає вимогам конкурсу та відзначається високим рівнем авторської майстерності художньо-документальне видання  Миколи Руцького «Ми у вічі сміялися смерті…».