Верховна Рада схвалила Указ Президента України про часткову мобілізацію. Вона триватиме 210 днів та відбудеться трьома хвилями. Перша  розпочалася  20 січня. Наступні дві почнуться у квітні та липні й триватимуть 60 днів. Окрім часткової мобілізації, буде поновлено й строковий призов, за яким до лав Української армії потраплять майже 40 тисяч юнаків.

 На строкову службу  призиватимуть хлопців від 20 до 27 років. Мобілізовуватимуть громадян віком від 25 до 60 років. Важливо, щоб ці люди були здорові й мали військову спеціальність (танкісти, артилеристи, фахівці протиповітряної оборони, зв’язку, ремонтники, техніки різних напрямів, водії, механіки). Також запрошують на службу жінок: психологів та медсестер.  Багатодітні батьки, аспіранти та студенти залишаться вдома.
Мобілізація буде в усіх областях України, окрім окупованих територій. Жителі Криму та територій, контрольованих бойовиками з так званих ЛНР і ДНР, можуть самостійно подати заяву на мобілізацію.
У РНБО обіцяють, що вояки матимуть усе необхідне: взуття, одяг, засоби особистої безпеки. Окрім того, новачків системно навчатимуть.
Проте не всі народні депутати підтримали вищеназваний Указ Президента. До речі, народний депутат, представник Хмельниччини Сергій Лабазюк, не голосував цього разу за часткову мобілізацію. За його словами, тільки після повного забезпечення військовослужбовців сучасною амуніцією та проведення відповідної підготовки можна оголошувати про чергову хвилю мобілізації. «Армію, однозначно, треба підсилювати. Але не за рахунок хлопців, з котрих, за якихось двадцять днів хочуть зробити «професійних військових». Виходить, що знову посилаємо на війну людей, які не навчені воювати, та ще й голі і босі. В результаті призовники стають «гарматним м’ясом». У влади був майже рік, аби створити систему підготовки військовослужбовців. Замість того, вони знову відправляють на війну непрофесіоналів військової справи, які не захищені державою», — наголосив нардеп.