Наприкінці минулого року Держприкордонслужба спрямувала 112 мільйонів гривень фінансової компенсації на придбання житла для дев’яносто дев’яти родин українських прикордонників, які «стояли» на черзі в період з 1987 року по 1999 рік.

Гроші на нові квартири отримали і п’ять сімей військовослужбовців Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Та особливо приємним є те, що охоронці кордону нарешті мали змогу обрати забудовника за бажанням і будь-яке місто в нашій державі для проживання, тож нині військовики реалізують свій вибір, як у розвинених країнах.
Фінансовий сертифікат отримав і полковник Аркадій Дзяворук (на фото праворуч), його сім’я чекала на житло 26 років, тепер дружина Світлана, доньки Валерія та Софія задоволені трикімнатною квартирою в новобудові. Аркадій Дмитрович подякував за турботу передусім українському народові, керівництву Держ- прикордонслужби та Національної академії. Вручаючи сертифікат, ректор академії генерал-майор Олег Шинкарук зазначив, що невдовзі ще 36 квартир отримають службовці навчального закладу в академмістечку, котре стрімко будується і, можливо, стане невдовзі житловим масивом прикордонників.