Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено порушення при використанні землі на території Старокостянтинівського району.

Як повідомляє прес-служба Хмельницької обласної прокуратури, Старокостянтинівська райдержадміністрація неправомірно та всупереч вимогам земельного законодавства передала в оренду одному з сільськогосподарських підприємств сім земельних ділянок загальною площею 124 га.

Старокостянтинівська місцева прокуратура виявила порушення в зазначеному розпорядженні та в укладенні договорів оренди. Райдержадміністрація перевищила свої повноваження та без проведення земельних торгів передала ці ділянки у користування, як землі нерозподілених (невитребуваних) паїв. Разом з тим, як зазначається у повідомлені, вказані землі до цієї категорії не належать та виключені із площ, що підлягали розподілу.

Прокуратура звернулась до господарського суду Хмельницької області з вимогою про визнання незаконним та скасування розпорядження голови районної державної адміністрації, а також визнання договорів оренди землі вартістю близько 7,3 млн. грн. недійсними. 

Під час судового розгляду справи відповідачами вказані порушення усунуто та договори оренди розірвано.