В  бригаді тактичної авіації імені Петра Франка відбулась перша льотна зміна у новому навчальному році. Так вже заведено у авіації, що на початку навчального року проводяться командирські польоти. Це своєрідний перший урок у школі, коли досвідчені пілоти «начитують» молоді сторінки свого власного льотного досвіду.

І сьогодні в небо підіймались найбільш досвідчені екіпажі. Льотний склад - від командира авіаційної ланки і до командира бригади включно відпрацювали методику організації та виконання польотів щодо відновлення навичок льотного складу за видами підготовки у складних метеоумовах вдень та вночі. Під час льотної зміни удосконалювалась методика виконання польотів на техніку пілотування, навігацію та бойове застосування. Екіпажі відшліфовували та удосконалювали свій льотний вишкіл на техніку пілотування, навігацію, польоти по маршруту та в зоні пілотування.
Плавний перехід з режиму «день» на «ніч» пройшов непомітно, адже для досвідчених пілотів будь - які умови «за щастя». Вони літають завжди!
Незважаючи на суворі погодні умови - мороз більше - 10 і сильний вітер, «на відмінно» справились з поставленими завданнями служби та підрозділи по забезпеченню польотів.
– Для підготовки об’єктів аеродрому до польотів особовий склад батальйону аеродромно-технічного забезпечення розпочав роботу з четвертої ранку. Завдяки активним зусиллям військовослужбовців підрозділу інфраструктура аеродрому була своєчасно і якісно очищена від снігу, а злітно-посадкова смуга ще і від льоду, - зазначив ТВО начальника логістики бригади підполковник Василь Фесун.
До підготовки потужних СУ-24М, СУ-24 МР та навчально-бойових Л-39 до польотів з максимальним рівнем відповідальності віднісся і інженерно-технічний склад бригади. Техніки та механіки літаків, фахівці за авіаційними спеціальностями, незважаючи на нелегкі зимові погодні умови, забезпечили якісне обслуговування бойових машин.
В бригаді проходять стажування і курсанти випускного курсу військового коледжу сержантського складу Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Під керівництвом досвідчених фахівців вони удосконалюють практичні навички роботи на літаках. – Стажування та практична робота на авіаційній техніці стануть нам у нагоді в подальшій службі, - зазначив курсант Віталій Томчук.
Під час підведення підсумків льотної зміни тимчасово виконуючий обов’язки командира бригади полковник Максим  Сікаленко подякував підлеглим за високий професіоналізм та якісне виконання поставлених завдань.
- Польоти – це наша робота, наша служба, наше покликання і життя. Весь особовий склад бригади прикладає максимум зусиль для якісного та своєчасного забезпечення польотів у нелегких погодних умовах. І техніка, ніби розуміючи нас, працює справно і самовіддано, з мінімальними відмовами, - зазначив офіцер.