Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 3304

— Історія мене захоплювала в молодості, цікавлюся нею і зараз, — каже Віктор Юзьвак. — І хоч за освітою юрист (закінчив юридичний факультет Львівського університету), і 41 рік працював за фахом, спершу на Хмельницькій макаронній фабриці, потім у облспоживспілці, та все життя захоплювався історією.

Що для мене насамперед цінне в «Подільських вістях», те, що газета публікує багато унікальних дописів в «Орбіті краєзнавця» саме про життя, звичаї рідного краю. На жаль, сучасна молодь мало цікавиться минулим мальовничого Поділля і Полісся, не усвідомлюючи, що покоління, яке «обирає «Пепсі», — втрачає смак джерельної води, тобто зв’язок зі своєю землею. Хіба ж когось цікавлять за морями проблеми чи досягнення твого міста, села? Хто напише, щ, скажімо, у нашій Грузевиці нарешті роблять гарну дорогу, і тепер до обласного центру, який видно з городу, добратись можна буде за лічені хвилини. Шкода лише, що газета виходить раз на тиждень, і я знаю, що кляті ціни на папір, енергоносії, інші витрати не дозволяють редакції тримати копійчану ціну за номер, як це було в СРСР, — анархічний ринок руйнує все. Тож ви пишіть і про політику, місцеву й київську, і від імені народу згадуйте керівників так, як хто з них того заслуговує.
Як передплатник ще «Радянського Поділля» і вже багато років «Подільських вістей», Віктор Степанович взяв участь у лотереї, яку для відданих прихильників провела газета і отримав цінний приз із рук редактора Петра Лічмана.