Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 3752

На Хмельниччині ДБР повідомило про підозру поліцейському, який незаконно продовжував термін дії дозволів на володіння зброєю

За інформацією територіального управління Державне бюро розслідувань, його працівники спільно з офіцерами внутрішньої безпеки Нацполіції, повідомили про підозру інспектору з контролю за обігом зброї районного управління поліції у Хмельницькій області.

Правоохоронці встановили, що поліцейський ще з 2018 року, маючи доступ до спеціалізованої бази, самовільно вносив неправдиві дані до Інтегрованої інформаційно-пошукової системи органів внутрішніх справ України.

Дані стосувалися заяв, квитанцій та довідок окремих осіб. Такі незаконні зміни дозволяли продовжити дію дозволів на володіння зброєю, переважно мисливською.

ДБР задокументовано щонайменше 6 подібних випадків.

Наразі слідством встановлюються мотиви вчинення посадовцем зазначених протизаконних дій.

Поліцейський підозрюється в несанкціонованих маніпуляціях з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах та комп'ютерних мережах, та вчинені подібних дій повторно (ч. 1 та ч. 3 ст. 362 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Хмельницька обласна прокуратура, оперативний супровід – Нацполіція.