У місті Хмельницькому відбулася низка заходів, присвячених Дню захисників і захисниць України, який відзначається 14 жовтня.

«14 жовтня - Особливий, Величний день! Сьогодні згадуємо і про козаків, і про повстанців, і про воїнів сьогодення. Про усіх, хто захищав, захищає і буде захищати! Сьогодні також молимося Богородиці. Бо на прикладі борців за волю України усіх поколінь гартувався патріотизм кожного захисника теперішнього!

У ці дні вшановували Героїв і Захисників біля Стели Пам’яті із фото Героями, які загинули на війні. Особливе місце для хмельничан… Принесли до стели і пам’ятника Героям Небесної Сотні квіти, помовчали, подумали про своє…
Разом із військовими капеланами молилися за душі тих, хто поклав життя за Україну, на Алеї Слави в Ракове. Освятили ще один пам’ятник і поговорили про те, як хочемо, щоби на Алеї більше не з’являлося нових могил…
Ввечері місто дивилося документальний фільм про молодого військового Максима Яровця, що загинув у 21 рік. Фільм, що проймає наскрізь. Це більше, ніж стрічка про одного бійця. Це про кожного воїна, їх родини. Про пам’ять…

Але якщо тих, кого з нами нема, можемо вшанувати подарунками духовними – молитвою і пам’яттю, то тисячі хмельницьких живих учасників війни потребують цілком матеріальних благ. Маємо тепер кожен на своєму місці захистити їх так, як вони захищали і захищають нас.
Двом родинам учасників війни подарували квартири. Хмельницький один із лідерів за забезпеченням житлом АТОвців, і ми цим пишаємося!
Ще 12 воїнів отримали найвищу відзнаку міста – медаль «Воля і мужність», 40 бійців – подарунки і матеріальну допомогу.
У центрі міста 8 полк спеціальних операцій влаштував виставку техніки та показові виступи. Це більше для дітей і молоді, щоби бачили і розуміли, що українське військо – це сила!» - зазначив міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі Фейсбук.