Протягом 14-18 жовтня в місті Анталія (Туреччина) проходив шостий щорічний фестиваль старовинних міст Kaleiçi Old Town Festival.

На запрошення мера муніципалітету району Муратпаша міста Анталії Ümit Uysal делегація з Хмельницького за участю заступника міського голови Михайла Кривака, директорки Агенції розвитку Хмельницького Лесі Герасимчук та працівників агенції долучилася до фестивальних заходів.
Під час фестивалю відбулися зустрічі з головою державної адміністрації та мером району Муратпаша, з консулом України в Анталії Еміром Рустамовим, а також з очільниками міст – учасниць фестивалю.
Під час головної події фестивалю – Форуму старовинних міст – учасники делегації розповіли про історію і сучасність Хмельницького, презентували туристичний та інвестиційний потенціал нашого міста.
Зустрічі на найвищому рівні дали змогу визначити пріоритети міжнародної співпраці та налагодити взаємовигідні контакти. Після панельної дискусії була підписана Декларація про збереження культурної спадщині в контексті дотримання прав людини.
Представники делегації отримали надихаючий досвід. Хмельницький два роки тому започаткував міжнародний фестиваль HlushenkovFolkFest. Уже декілька міст відгукнулися на запрошення представити свою культури на фестивалі в Хмельницькому.
Сподіваємося на продуктивну співпрацю в реалізації спільних проєктів і залученні донорських коштів з містами Туреччини, Польщі, Албанії, Франції.
Участь хмельницької делегації у фестивалі була здійснена за рахунок приймаючої сторони.