Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 3433

Триває практична підготовка курсантів четвертого курсу Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького в підрозділах та органах охорони державного кордону, а саме: у Волинському, Житомирському і Чернігівському прикордонних загонах та Окремому контрольно-пропускному пункті «Київ».

На кордоні четвертокурсники мають можливість вдосконалити знання, здобуті за роки навчання у прикордонному виші та ознайомитися з тонкощами організації служби на первинних офіцерських посадах. Курсанти приймають участь у несенні служби прикордонних нарядів та організації служби змін, ознайомилися з проходженням державного кордону, характеристикою протиправної діяльності та станом інженерного облаштування на ділянках відповідальності підрозділів, де проходять практичну підготовку. Крім того, майбутні офіцери вивчають специфіку організації служби пунктах пропуску через державний кордон для автомобільного, залізничного та повітряного сполучення. Також, четвертокурсники вдосконалюють знання та на практиці  відпрацьовують питання планування служби прикордонних нарядів, відпрацювання службових документів та оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення. Крім виконання програми стажування, кожен курсант додасть до власного активу ще чимало нових вражень, зокрема знайомство з легендою українського авіапарку – найбільшим вантажопідіймальним лайнером світу Ан-225 «Мрія».
Майбутні випускники наполегливо працюють, проявляють ініціативу та вдосконалюють свої професійні навички, адже це завершальна практична підготовка перед отриманням офіцерських погонів.