У приміщенні кінотеатру імені Шевченка, що в обласному центрі, працює штаб допомоги людям, котрі змушені були залишити свої домівки через війну. Сюди з ранку до вечора усі небайдужі хмельничани приносять необхідні речі для тих, хто нині опинився у біді.

Біля центрального та двох бокових входів в приміщення постійно розвантажуються і завантажуються буси, одні допомогу привозять, інші доставляють її туди, де вона зараз найбільш потрібна. У фойє кінотеатру реєструють прибулих і підшуковують для них нове місце перебування. Тут же вимушені гості Хмельницького можуть поїсти і, в разі потреби, підібрати собі щось із одягу, або інших речей. Майже вся глядацька зала кінотеатру заповнена речами, які позносили та позвозили милосердні люди. Серед сімей переселенців є й ті, хто планують на тривалий час залишитися в області, і ті, які прослідують транзитом. Щоб здати продукти чи предмети побутової хімії, бажаючим навіть потрібно відстояти невелику чергу.
Волонтери України об’єднують зусилля з метою допомоги людям, які дуже потребують підтримки, а також військовим. Близько двадцяти тисяч біженців  в області уже забезпечені усім необхідним і розміщені по наявних комплексах для тимчасового проживання. Водночас в селах нараховується майже три тисячі залишених будинків, і територіальні громади готові всіляко сприяти у розселенні людей, відповідний реєстр житла було складено завчасно. Всього область готова прийняти до трьохсот тисяч тимчасово переміщених осіб. В обласному центрі для таких потреб зарезервовано готелі, хостели, дитячі табори, спортзали, гуртожитки навчальних закладів.
Зараз у штабі є потреба у таких речах: дощовики, каремати, налобні ліхтарі, жовтий скотч, термобілизна, гумові тапочки, спальники, батарейки (бажано пальчикові). Потрібні ліки: пантенол, краплі в ніс для дітей, нурофен, парцетамол, ібупрофен, новокаїн, диклофенак (в ампулах), спазмалгон, анальгін (в ампулах), німесил, каптопрес, каптоприл, барбовал, корвалмент, корвалол, гліцесет, валеріанка, новопасит, еластичні бинти, джгути.
Чужої біди немає.