Нещодавно вдалося провести евакуацію жителів Київської області, які не могли довгий час вибратися з-під обстрілів рашистів. Три автобуси з вимушеними переселенцями прибули серед ночі до Хмельницького: людей нагодували, розмістили на ночівлю та забезпечили речами першої необхідності.

Як розповів Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, загалом тієї ночі евакуювали 150 людей з міст і сіл Київщини. Ці люди втратили практично все, адже змушені були перебувати у підвалах і сховищах довгих 16 днів без засобів зв’язку зі своїми близькими та рідними. Їхні селища та невеличкі містечка під Києвом зруйновані, будинки розбомблені.
«Але навіть після такого жаху вони впевнені у Перемозі і запевняють: обов’язково повернуться в свої рідні Українські міста. Націю не зламати! — наголосив Олександр Сергійович, додавши, що зараз переселенці забезпечені місцем проживання та їжею. Згодом їм буде надана уся потрібна допомога. Частина людей вже оселилася у друзів, родичів та знайомих, інші знайшли прихисток у наших пунктах прийому біженців. Тут вони можуть залишатися стільки, скільки їм буде потрібно».
Крім того, очільник Хмельницького зазначив, що орієнтовно майже 20 тисяч людей залишилося в Хмельницькому, транзитом поїхало — майже 90 тисяч осіб. Спільними зусиллями робиться все можливе, аби допомогти тим, хто рятується від війни.
Варто додати, що в обласному центрі переселенців розміщують у різних закладах: садочках, школах, спортивних комплексах, спортивних центрах та приватних навчальних закладах. Хмельничани масово відгукуються та стають волонтерами. Багато з них селять в своїх домівках постраждалих від російської агресії, тих, хто тікав від куль та вибухів. Люди не залишаються осторонь однієї біди на всіх.