Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 680

Постріли, вибухи та руїни щоразу виринають із пам’яті людей, які, покинувши свої домівки, змушені були тікати від окупантів. Підвали, бомбосховища, звуки повітряної тривоги, від яких і досі дорослі здригаються, а діти, особливо, маленькі, починають плакати – такою є війна для вимушених переселенців, які діляться своїми болями й пережитим. Хмельниччина гостинно й турботливо зустріла втікачів від війни, і, крім обласного центру, в кожній громаді намагалися максимально їм допомогти, облаштовуючи тимчасові помешкання.

Відрадно, що й на теренах Деражнянщини гостинно й турботливо зустріли вимушених переселенців. Так за підтримки голови Деражнянської територіальної громади Андрія Ковпака відділ культури та туризму, який очолює невтомний і ініціативний Микола Черкаський, організовує дозвілля для внутрішньо переміщених осіб. Нещодавно для них організували екскурсії у Меджибізькій фортеці та на могилі праведника, засновника хасидизму Баал Шем Това.
Вимушеним переселенцям потрібно допомогти хоч на якийсь час відволіктися від пережитого, тому всі заклади культури – бібліотеки, музеї, кінотеатри – запрацювали на повну. І бажаючих їх відвідувати, як виявилося, є чимало. Особливо приємно, як наголошує Микола Васильович, бачити дітей, які посміхаються. В їхніх очах віддзеркалюється маленький світ, у якому довелося пізнати чимало біди. Тому для них – нашого майбутнього – ми зробимо все від нас залежне.
Що ж, вже вкотре завдяки наполегливості й небайдужості Миколи Черкаського вдалося зробити чимало гарних справ, які стали результатом злагодженої й активної роботи великої команди відділу культури і туризму Деражнянської міської ради.
З вірою в Перемогу, з вірою в Україну! З нами Всевишній.

На фото: Микола Черкаський з колегами на нарады.