«Просимо підтримати ініціативу Кам’янець-Подільського об’єднання Товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка,  спрямовану на відновлення та збереження національної пам’яті, популяризацію української історії та культури.  А саме, розглянути можливість перейменування  у місті вулиць, які носять імена російських діячів, що жодним чином не були пов’язані з Кам’янцем-Подільським та не мали  нічого спільного з Україною  і символізують лише колоніальний статус окупованої провінції.

До такого переліку  відносяться, зокрема,  вулиці Гагаріна та Пушкінська. Пропонуємо перейменувати  ці вулиці  відповідно на Олександра Кошиця та Миколи Леонтовича, видатних діячів української музичної культури, які певний історичний період жили та працювали в нашому місті та зробили вагомий внесок в розвиток національної та культурної спадщини України. 
Саме Кам’янець-Подільський понад 100 років тому дав прихисток Українській Республіканській Капелі під орудою композитора та диригента Олександра Кошиця, після її евакуації з Києва (з 14 лютого по 24 березня 1919 року). Саме тут хор отримав державну печатку та було остаточно сформовано капелу, до якої долучились багато кам’янчан. Саме тут хористи вивчили «Щедрика» композитора Миколи Леонтовича, який після від’їзду капели за кордон став справжнім хітом українських концертів і голосом України в світі.Саме з нашого міста 24 березня 1919 року від залізничного вокзалу  Українська Республіканська Капела під орудою Олександра Кошиця вирушила у світове турне із культурною дипломатичною місією за наказом Голови Директорії Української Народної Республіки  Симона Петлюри і,  підкоривши 17 країн Європи, Північної та Південної Америки (Чехословаччина, Австрія, Швейцарія, Франція, Бельгія, Нідерланди, Велика Британія, Німеччина, Польща, Іспанія, США, Мексика, Аргентина, Уругвай, Бразилія) відкрила для усього світу Україну.
Віримо, що спільними зусиллями наповнимо назви вулиць нашого українського міста ще глибшим національним змістом» - лист такого змісту надійшов від голови Кам’янець-Подільського  об’єднання Товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка  Вячеслава Полятинчука на ім’я очільника міста над Смотричем Михайла Посітка. 

Тож є усі сподівання, що міська рада дослухається до пропозиції «Просвіти».  Разом з тим у Кам’янці, хоча в рамках декомунізації було вже перейменовано 14 вулиць і провулків, є ще такі, які носять імена Суворова, Тімірязєва, Беляєва, Збарського та інших російських і комуністичних діячів.