Українка з мечем і крилом лелеки – такий яскравий мурал з’явився на фасаді ЦНАПу в Хмельницькому, що на вулиці Соборній.

Створити його – ідея київських митців, які переїхали до Хмельницького у зв’язку з війною. Щоб реалізувати цей творчий проєкт, знадобилося майже два тижні. До нього долучилися понад десяток художників і волонтерів з інших міст.

Євгенія Фуллен – авторка ідеї, розповідає, що працювали над масштабним малюнком щодня по 6-8 годин, витратили понад 30 літрів фарби. Ця робота надихала її творців і була оцінена захопливими поглядами хмельничан. Нині завершений мурал справедливо називають патріотичною окрасою міста.
– У Хмельницькому – неймовірні люди. Їхня згуртованість, їхня готовність допомогти просто розчулювали мене, – розповідає Євгенія. – Я вдячна за визнання нашої роботи, в яку вкладено старання і душу.
Нині художниця прагне втілити новий проєкт, що матиме назву «Символ незалежної України». Серію патріотичних світлин планує презентувати на виставках у Хмельницькому та Києві. Потім їх також можуть використати як зображення для муралів. До речі, обличчя українки на створеному нещодавно муралі – з фото, яке зробила Євгенія восени минулого року. У погляді жінки – міць нації. Вона є символом незламної, нескореної України, яка обов’язково переможе рашистів.
– Хочу створити ще велику композицію в столиці України. Мрію, щоб вона увійшла до Книги рекордів Гіннеса як найбільша творча робота на патріотичну тематику, – поділилася новим задумом київська мисткиня.