20 травня виповнилося 30 років з часу створення молодіжного фольклорного гурту «Ладовиці», який діє на базі громадської організації «Відродження традицій Поділля».

Ансамбль досліджує та розвиває культурні цінності, що знаходить своє відтворення у збереженні традицій, обрядів, народних костюмів, пісень, танців та ігор Наддністрянського Поділля. Творчість гурту - в одному ряду з працею археологів та краєзнавців. Завдання одних відшукати й зберігати скарби матеріальні - свідчення життя предків на побутово - соціальному рівні. Прагнення інших - відкрити і зберегти для поколінь сховища духовного життя, що набагато важливіше.
За 30 років активної творчої роботи проведено десятки фольклорних експедицій у понад 60 населених пунктів Хмельницької, Чернівецької та Вінницької областей. Зібрано понад тисячу зразків пісенно-музичного фольклору різних жанрів.
Учасники гурту успішно представляють традиційне музичне мистецтво подільського краю на різних міжнародних та всеукраїнських фольклорних фестивалях.
Невід’ємною частиною роботи гурту є концертна діяльність, участь у телерадіопередачах, молодіжних акціях тощо.
Традиції батьків передаються дітям. Саме ця спадкоємність поколінь простежується у молодіжному гурті «Ладовиці» та зразковому фольклорному гурті «Ладосвіти», керівником яких є Ірина Григорівна Телюх.