З нагоди Всесвітнього дня вишиванки у  Староушицькій територіальній громаді відбулася низка заходів.

Як повідомляє офіційний сайт громади, мешканці сіл взяли активну участь у благодійних ярмарках, які проводилися в смт Стара Ушиця та селі Гораївка. На ярмарках реалізовувалася різноманітна смачна випічка. Господині постаралися на славу, тому смаколики продавалися дуже швидко.
Окрім того, присутні охоче брали участь у майстер-класах із плетіння маскувальних сіток та виготовлення крафтових магнітів. Сувенірні магніти з величезним задоволенням виготовляли діти. І не лише місцеві, а й із числа внутрішньо переміщених осіб, а також їхні батьки. Всього було виготовлено 20 магнітів.
На благодійному ярмарку в Старій Ушиці було зібрано   8581 гривню, у  Гораївці –  6240 гривень. Усі гроші передано на потреби ЗСУ.
Опісля відбувся патріотичний велопробіг маршрутом Стара Ушиця – Бакота. Його провів відомий веломандрівник, експерт з розвитку туризму Сергій Толстіхін. Учасники заходу відвідали садибу «Дім мандрівника», де мали можливість спробувати крафтову продукцію і взяти участь у благодійній акції для наших військових.