Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 417

Її полотна — голос душі, яка неспокійна й зболена подіями в Україні. Кожен Герой картин — добре впізнаваний нами, бо завдяки своїй мужності й волі, долаючи страх і розпач, часто ризикуючи життям, виборював нашу свободу на рідній землі. Про багатьох із них уже дізнався світ.

Шість унікальних полотен і шість героїчних історій, про які має знати кожен українець, нещодавно презентувала художниця Ольга Жолобович у Деражнянському міському музеї. Відрадно, що заклад став місцем не тільки духовним і культурним, тут тепер допомагають і нашим військовим.
Авторка картин поділилася з присутніми, що спонукав її взяти пензлик у руки її чотирирічний син. Одного разу він її запитав: «Мамо, а чому вони вбивають таких маленьких діток? Що поганого ми зробили?»
Жінка пригадала, що в той момент вона, ніби заціпенівши, плакати не могла, сил кричати теж не було, тому й вирішила малювати. А потім картини продати на благодійному аукціоні й передати кошти на потреби Збройних сил України. «Я не вмію стріляти зі зброї, але в мене є пензлик!» — зазначає Ольга Жолобович.
До речі, виставку «Нескорена весна» було презентовано в Міжнародний день музеїв, тож на захід для привітання працівників цієї сфери завітали і представники місцевої влади. Зокрема заступник Деражнянського міського голови Олексій Беднарський, звертаючись до присутніх на виставці, наголосив: «Наші наступні покоління мають знати історію України, яка скроплена кров’ю борців за її свободу та незалежність. Ми ніколи не забудемо злочинів проти нашого народу. Ми пам’ятаємо кожного українського захисника, мужнього та справжнього Героя».
Начальник відділу культури та туризму Деражнянської міської ради Микола Черкаський привітав Ольгу Жолобович із презентацією благодійної художньої виставки та вручив їй подяку. Також Микола Васильович адресував щирі вітальні слова художниці з нагоди дня народження й побажав їй натхнення для творчості, яка неодмінно виллється у нові полотна.