Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 557

Під такою назвою відбулася культурно-мистецька акція, приурочена до Дня Конституції України, яку організували в Хмельницькому обласному науково-методичному центрі культури і мистецтва.

На ній презентували три нових видання, що знайдуть гідне місце в бібліотеках області, у закладах культури, мистецьких школах і творчих музичних колективах. Своєрідним підсумком плідної багаторічної праці братів Вадима та Євгена Гжегожевських стала збірка творів для дитячого духового оркестру «Мелодія фанфар». У ній зібрані 19 партитур для духового оркестру й ансамблю духових інструментів в аранжуванні авторів, а також вправи для розігрування оркестру. Талановиті земляки представили фільм про творчість духового оркестру, створеного при Шарівській музичній школі, а також подарували присутнім кілька пісень у їхньому виконанні.

Збірка творів для народних хорів, до якої увійшли партитури 10 хорових авторських творів з акомпанементом для двох баянів із назвою «З любов’ю до України» –  виплекана талантом подружжя Миколи та Марії Гречківських. Завдяки спільній творчості народного баяніста й освітянки з’явилися чудові патріотичні пісні, які відображають сьогодення України.
Також на заході був представлений науковий вісник «Межибіж» та збірник статей «Археологічні та історично-культурні дослідження та реставрація 2018-2020 року», завдяки яким можемо відкривати для себе нові грані древнього Меджибожа.
Важко було відвести погляд від виставки самчиківського розпису, яка стала вдалим доповненням до презентації навчально-методичного посібника «Самчиківський розпис» за авторством Таїсії Стан і Віктора Раковського. Видання містить інформацію про історію розпису, його орнаментальні, композиційні особливості, тут зібрані світлини майстрів. Пам’ятним дарунком для присутніх став майстер-клас із самчиківського розпису, який провели Михайло Юзвук, Сергій Касьянов, Ольга Полупан.
–  Нові видання, презентацію яких приурочили до Дня Конституції, це, зрозуміло, підтримка наших прекрасних авторів, це й турбота про поповнення багатої культурної спадщини нашого рідного Поділля, –  сказала керівник обласного науково-методичного центру культури і мистецтва Майя Онищук.