На черговому засіданні виконавчого комітету ухвалено рішення про розміщення трьох табличок-проекцій в центральній частині міста. Їх буде встановлено в рамках нового історико-туристичного проекту. За допомогою 3D-проекцій можна буде побачити втрачені архітектурні пам’ятки.

«Вирішили поставити по місту інформаційні стенди з прозорого акрилу, де тонкими лініями намальований загальний силует будівлі, пам’ятки архітектури. Ці будівлі з часом були втрачені через певні обставини. Таким чином ми хочемо нагадати хмельничанам та гостям міста, який вигляд мало раніше це місце. Також буде розміщено історичну довідку українською та англійською мовами», - розповів в.о. начальника управління архітектури та містобудування Максим Дружинін.
На вулиці Проскурівській, біля будинку № 50 можна буде побачити будинок Берлянта, побудований у 1910 р., зруйнований у 1941 р. Знаходилася архітектурна пам’ятка на перехресті вулиць Свободи та Проскурівської. Зараз на цьому місці знаходиться Ангел скорботи.
Ще одну табличку буде розміщено на вулиці Староміській, біля будинку №5. За її допомогою буде візуально відтворюватися будівля костелу Святої Анни, який раніше розташовувався у старому Проскурові на вулиці Малій Бузькій (сучасна назва вулиці – Староміська, на місці теперішньої СЗОШ №1). Храмова споруда була побудована у 1801-1804 рр., зруйнована у 1938 р.
Третя табличка-проекція буде встановлена на привокзальній площі і за її допомогою можна буде «побачити» будівлю залізничного вокзалу, яка знаходилася по вул. Проскурівській, 90 Вокзал був побудований у 1870-их роках, зруйнований в 1952 р.
Реалізовуватимуть проект спільно управління архітектури та містобудування й управління культури і туризму Хмельницької міської ради.