До фіналу національного відбору на дитячий пісенний конкурс «Євробачення», який відбудеться 18 вересня, увійшло п’ятеро учасників із понад пів сотні охочих, які подали заявки на участь у конкурсі.

У фінал потрапила п’ятірка учасників з авторськими піснями: дует «Софія Артеменко та DJ Polіnka», Злата Дзюнька,  Єлизавета Петрук,  Дар’я Реброва, Діана Стасюк. Фінал національного відбору проходитиме у форматі прямого ефіру на телеканалі Суспільне Культура, а також на ютуб-каналі Євробачення Україна та фейсбук-сторінці Євробачення Україна.

Зазначимо, цьогоріч українські діти мали змогу подати заявки з-за кордону: країна їхнього перебування не мала значення для участі в нацвідборі. Були також нововведення, пов’язані з журі. Глядачі самостійно обирали членів журі з-поміж запропонованих кандидатів.
 20-й Дитячий пісенний конкурс Євробачення відбудеться 11 грудня в Єревані (Вірменія). Минулого року в Парижі 14-річна Малена здобула перемогу серед 19 країн-учасниць. Україну в Парижі представляла 14-річна переможниця національного відбору Олена Усенко з піснею «Важіль» та посіла 6-е місце.
Нагадаємо, Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представника України на Дитячому пісенному конкурсі Євробачення-2022.

Фіналісти:

  1. Дует «Софія Артеменко та DJ Polіnka»

    Для участі у національному відборі на Дитяче Євробачення 14-річна Софія Артеменко та 11-річна DJ Polinka об'єдналася в гурт і виконали авторську пісню «Замовляння». DJ Polinka познайомилася з мікшерним пультом у трирічному віці, а в 10 років була спеціальною гостею фестивалю «Чорноморські Ігри». Цього літа DJ Polinka стала головною дійовою особою проєкту «У підземелля дитячий голос» і записала серію DJ-сетів з бомбосховищ Київщини.
    Софія Артеменко співає з 9 років, учасниця концертів та багатьох мистецьких заходів. Була учасницею різних телевізійних талант-шоу. Виконала пісню «Шум» із солісткою гурту «Go_A» Катею Павленко під час Благодійного марафону «Save Ukraine-#Stop War».

    2. Злата Дзюнька 

    13-річна Злата увійшла до списку фіналістів з авторською піснею «Незламна». Дівчина живе у місті Рава-Руська. Учасниця та лауреатка багатьох конкурсів і фестивалів, зокрема Prague Art Festival (Чехія), Zvaigzdziu sonata 2022 (Литва), Vistula Sounds 2022 (Польща).

    3. Єлизавета Петрук 

    14-річна Єлизавета потрапила до списку фіналістів з авторською піснею «Пісня про Лелечат». Дівчина живе в містечку Гостомель біля Києва. Третій рік Єлизавета займається вокалом у студії «Golden voice» та Вокальній академії Олександра Пономарьова. Переможниця й учасниця різних музичних конкурсів та фестивалів, зокрема — «Підкори Сцену», «Star Waves» та інші. 

    4. Дар’я Реброва 

    13-річна Дар’я потрапила до переліку фіналістів з авторською піснею «Папороті квітка». Дівчина народилася в Донецьку та з трьох років відвідувала клас музичного розвитку при музичній школі ім. Леонтовича. З 2014 року переїхала до міста Краматорськ і почала навчатися у мистецькій школі. Дар’я є постійною учасницею вокальних інтенсивів Вокальної академії Олександра Пономарьова. Має чимало перемог на різноманітних конкурсах, зокрема благодійний фестиваль «SUPER STAR FEST», «Європа молода» та інші.

    5. Діана Стасюк 

    14-річна Діана увійшла до списку фіналістів з авторською піснею «We are the Future». З 1 класу почала навчатися в студії театру та кіно. Навчається вокалу у школах «Golden voice», «Bright School», Вокальній академії Олександра Пономарьова. Діана є лауреаткою та переможницею багатьох конкурсів і фестивалів, зокрема «Чорноморські Ігри», «Талановиті діти України». Також є акторкою дубляжу.