Синод ПЦУ дозволив як виняток за рішенням настоятеля та громади відзначати Різдво Христове за Новоюліанським календарем, тобто 25 грудня. Про це йдеться в рішеннях Священного Синоду Православної Церкви України.

“Беручи до уваги численні запити та враховуючи дискусію, яка протягом багатьох років точиться в Церкві та в суспільстві; передбачаючи, зокрема через обставини війни, загострення у публічному просторі календарних суперечок; з метою вивчення реальної церковної потреби в здійсненні у близькому часі календарних змін, Священний Синод Української Православної Церкви (Православної Церкви України), вирішив:
Там, де для цього існують пастирські обставини та засвідчується бажання вірних, як виключення дозволити за рішенням настоятеля та громади 25 грудня 2022 р. звершити богослужіння за чином свята Різдва Христового з подальшим поданням через єпархіальні управління до Київської Митрополії письмової інформації про число учасників такого богослужіння.
У разі звершення такого богослужіння його учасники в цей день звільняються від обмежень посту”, - йдеться у повідомленні ПЦУ.