Черговий недільний благодійний концерт в обласній філармонії зібрав до органної зали  сотні глядачів. Серед публіки були й ті,  заради яких була влаштована ця акція. Адже  подружжя музикантів-віртуозів із США:  Артур Грін (фортепіано) та Соломія Сорока (скрипка) приїхали  допомогти  хмельницьким дітям, батьки яких загинули  в АТО.

Мистецьке подружжя американських виконавців відоме в Україні з того часу, як на екрани вийшов  фільм-драма Олеся Саніна «Поводир», в якому головну роль — хлопчика-поводиря сліпого українського кобзаря — зіграв дев’ятирічний Антон Грін, молодший син Артура  та Соломії. У стрічці  звучала й музика українських композиторів у виконанні батьків. Родина Грінів з перших днів Майдану активно допомагає  Україні, постійно пропагує  наше національне мистецтво і пишається ним. Улюблений сценічний одяг — вишиванка. Рідна мова — українська.
Соломія Сорока, випускниця Львівської консерваторії, вже 17 років живе і працює в США.  Вона —  лауреат міжнародних конкурсів імені М. Лисенка, імені С. Прокоф’єва, професор скрипки в Гошенському університеті (США, штат Індіана). Артур Грін, українець у третьому поколінні емігрантів, —  лауреат міжнародних конкурсів, професор Мічиганського університету.
Подружжя багато гастролює світом, записує компакт-диски  камерної та фортепіанної музики в провідних американських компаніях звукозапису. В репертуарі —  десятки творів українського класичного, сучасного та народного мистецтва.
У Хмельницькому віртуози подарували публіці твори М. Лисенка, М. Скорика, М. Березовського та обробки народних пісень. Українська тематика в репертуарі відомого подружжя набуває яскравої емоційності, а в багатій палітрі імпровізацій, здається, вчуваються звуки бандури, трембіти, наче оживає магічний голос Карпат.
— Наш цьогорічний тур розпочався   участю в міжнародному фестивалі «Львівська пектораль», потім ми  виступали в столиці та інших містах. Наш  тур — благодійний. А на запрошення генерального директора Хмельницької філармонії Олександра Драгана ми  влаштували благодійну програму у вашому місті на підтримку дітей, чиї батьки-герої загинули на сході України, — розповідає пані Соломія.
На запитання,  чим нині займається їхній син Антон, який зіграв хлопчика-поводиря сліпого кобзаря у фільмі  Олеся Саніна,  мама відповіла: «Проходить вишкіл  у пластівському таборі,  в Карпатах. Антон щоліта відпочиває у Львові, в бабусі, і вже другі канікули проводить, як пластовець,  це йому дуже подобається. Буде Антон актором чи музикантом, не знаємо. Йому зараз найбільше подобається комп’ютер, як усім його ровесникам. В Україні  в нашого сина  дуже багато друзів. І  ми з Артуром також щасливі, що маємо змогу допомагати нашій Вітчизні у такий скрутний час».