Першого листопада у Городку стартувала виставка картини із серії робіт городоцького художника Руслана Мальця «Війна моїми очима» — «Путін капут!».

До створення серії картин воєнної тематики художника спонукало повномасштабне вторгнення росії в Україну. Пригадуючи перші дні великої війни, Руслан відмічає, що ним керувало бажання долучитися до боротьби і бути корисним своїй країні : «Перші два тижні були хаосом, в якому люди намагалися зорієнтуватися та організуватися, щоб об’єднати зусилля у боротьбі з ворогом. Я вирішив, що моя зброя — пензель. Так народилася ідея написання серії картин «Війна моїми очима».
Наразі митець створив п’ять робіт і вони виставляються у музеях Полтави та Києва. У рідному ж Городку Руслан виставив першу з них. Картина має назву «Путін капут!».
— Я почав роботу над цією картиною у момент найагресивнішого етапу нападу на Україну, — пригадує митець. — І я вклав у неї всю ненависть українського народу до керманича ворожої країни. Всю лють від страждань, яких зазнали українські діти в цій війні. Моя картина відображає те, чого ми всі бажаємо Путіну.

Символічна цифра
Як зауважив Сергій Щур, заступник начальника відділу культури Городоцької міської ради, дуже символічно, що дана виставка суцільно пов’язана із цифрою 1.
— Картина перша серії, вона вперше виставляється і вперше — у Городоцькому краєзнавчому музеї. А ще вперше у нашому музеї відбувається виставка «однієї картини», — розповідає Сергій Щур. — І доступна глядачам вона буде лише один місяць, починаючи, знов-таки, з першого листопада.

Мистецтво на паркані
Цікавим для відвідувачів музею може стати техніка, в якій виконана робота. Її особливістю є малювання акриловими фарбами по дерев’яній поверхні. Причому цією поверхнею служать частини старих парканів.
Цікавим для відвідувачів музею може стати техніка, в якій виконана робота. Її особливістю є малювання акриловими фарбами по дерев’яній поверхні. Причому цією поверхнею служать частини старих парканів.
— Люди міняють паркани. Сучасні металеві приходять на зміну старим дерев’яним. А я використовую їх для своїх робіт, — розповідає Руслан Малець. — Текстура з тріщинами зберігає свій рельєф після нанесення тонкого слою фарби. Це надає роботам особливого вигляду старовинності.
Побачити картину на власні очі можна у Городоцькому краєзнавчому музеї, який працює з вівторка по п’ятницю з 8.00 до 17.00 та у суботу з 8.00 до 16.00.