Сьогодні повне місячне затемнення. На наступне можна очікувати 2025 року  14 березня та 7 вересня, хоча ми й надалі спостерігатимемо часткові та напівтіньові місячні затемнення протягом цього часу.

Місячне затемнення відбувається, коли Сонце, Земля та Місяць вирівнюються так, що Місяць переходить у тінь Землі. Під час повного місячного затемнення весь Місяць потрапляє в найтемнішу частину і стає червонуватого відтінку, — «кривавим Місяцем».
Те саме явище, яке робить наше небо блакитним, а заходи сонця червоними, призводить до того, що Місяць стає червоним під час місячного затемнення. Це називається розсіюванням Релея. Під час місячного затемнення Місяць стає червоним, оскільки єдине сонячне світло, що досягає Місяця, проходить через атмосферу Землі. Чим більше пилу або хмар в атмосфері Землі під час затемнення, тим червонішим буде Місяць. Це ніби всі світанки та заходи сонця спроектовані на Місяць.

Місячні затемнення є важливими подіями не лише з астрономічної, а й з астрологічної точки зору. Астрологи заявляють, що місячне затемнення 8 листопада 2022 року генерує енергію трансформації та оновлення, але не зовсім сприятливу. Можливий потік деструктивної енергетики, тому слід тримати себе в руках, бути спокійним та стриманим.
У духовному плані місячне затемнення несе у собі послання про зміну та еволюцію. Зазвичай вони приходять, щоб закрити одні двері та відкрити інші. Незважаючи на те, що трансформації застають нас зненацька, вони йдуть нам на благо і дають необхідний поштовх до дії.
Місячне затемнення зніме шори з наших очей, і ми зможемо побачити людей в іншому світлі. Вам може сподобатися чи не сподобатися те, що ви побачите, але знадобиться мужність, щоб знати, як чинити з реальністю. Це явище дає нам сміливість відмовитися від того, що нам більше не служить – дружби, відносин, роботи, почуттів, матеріальних благ. Відбудеться момент визволення душі.
Друге місячне затемнення 2022 відбудеться 8 листопада, коли Місяць перебуватиме в знаку Тельця. Телець тісно пов’язаний з енергією безпеки як фінансової, так і емоційної. Однак, оскільки Місяць керує нашими емоціями, місячне затемнення у Тельці трохи зіпсує наше почуття безпеки. Може статися так, що ви відчуєте себе невпевнено перед обличчям чогось чи когось, кому раніше довіряли. Цього ж дня Сонце буде у Скорпіоні, що спонукає нас зазирнути всередину себе та прийняти свої слабкості, що є неприйнятним для концепції стабільності Тельця. Весь цей конфлікт може внести у ваше життя розбрат і деякі докори сумління.