Рушник-рекордсмен виготовлений не у класичній, а у старовинній техніці  фелтингу – валяння вовни за допомогою голок. Його довжина – майже 12 метрів, ширина – більше метра. Побачити його можна протягом двох тижнів у Хмельницькій обласній бібліотеці для дітей імені Тараса Шевченка, далі він помандрує Україною.

Акція відбулася у Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва і у День української писемності та мови, у рамках Всеукраїнської естафети єдності «Нас єднає рушник-рекордсмен». На захід завітали представники обласної влади, краєзнавці та маленькі читачі книгозбірні.
«Рушник Єдності» привезли з міста Калуш, що на Івано-Франківщині. Рушник створили студенти Фахового коледжу культури і мистецтв. Він внесений  до Національного реєстру рекордів України як найдовший рушник (11 м 79 см). У ньому поєднано українські етнографічні орнаментальні мотиви 22 регіонів України.
Рушникова естафета стартувала 22 лютого в Національній бібліотеці України для дітей. Далі рушник подорожував країною і почергово розміщувався в усіх куточках України в мережі спеціалізованих бібліотек для дітей. Ця естафета об´єднає дітей і дорослих – патріотів, які душею і серцем люблять Україну і все українське.