Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 350

Напевно, кожен житель Хмельниччини пам’ятає, як із завмиранням серця під брязкання ланцюжків безпеки, тримаючись за поручні потроху відривався від землі на велетенському (як тоді здавалося) колесі огляду. Особливо емоції зашкалювали на найвищій точці підйому, коли місто можна було угледіти з висоти верхівок дерев. А далі була солодка вата, морозиво та… відчуття безмежного щастя, яким діти заряджали й своїх батьків.

Та роки мчали стрімголов, й іржа підступно вкривала старі атракціони, які стали технічно не придатними для використання. Така доля могла й спіткати й колесо огляду, проте не цього разу. Бо воно після тривалого капітального ремонту не лише запрацювало знову на повну силу, за пів року його роботи майже 45 тисяч відвідувачів скористалися нагодою покататися.
Після реконструкції, яка почалася в 2020 році, а завершили її наприкінці 2021-го, атракціон одразу почав користуватися популярністю у хмельничан та гостей міста. На колесі, зокрема на двадцятьох його променях, а також на зовнішньому та внутрішньому колах облаштовано надзвичайно красиву ілюмінацію, яка має особливий вигляд у вечірню пору доби.
Як зазначив заступник міського голови — начальник департаменту інфраструктури міста Василь Новачок, за шість місяців роботи колеса огляду, він приніс доходу комунальному підприємству 2 мільйони 200 тисяч гривень, а це  більше 50% витрачених на реконструкцію коштів у попередні роки.
Як підсумував посадовець, комунальна власність може приносити гроші. А головне — колосальне задоволення відвідувачам.