Безперечно, самобутність українців особливо визначається нашою культурою. Увесь світ вражають українська пісня, танець, творчість умільців. Невпинно бережуть, удосконалюють, примножують духовне надбання народу працівники культури та майстри народного мистецтва, які 9 листопада відзначають своє професійне свято.

З цієї нагоди в Хмельницькому обласному науково-методичному центрі культури відбулося урочисте зібрання, а також була розгорнута виставка робіт народних умільців. Незважаючи на такий складний час і ті виклики, що постали перед нами, працівники галузі культури самовідданою працею, силою духу, незгасним оптимізмом продовжують плекати джерела народного мистецтва, звеличувати Україну унікальним надбанням.
Сьогодні чимало працівників культури обрали військовий стрій, стали на захист рідної землі. Серед них — троє працівників обласного науково-методичного центру культури й мистецтва. Директор департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей і релігії Хмельницької облдержадміністрації Інна Михайлова подякувала всім військовим, які дають нам можливість ось так, у дружному колі, в затишку, відзначати зокрема й це свято, і тим, хто долучився до волонтерської роботи. Також вона вручила Диплом майстрині-вишивальниці, викладачці Грицівського вищого художнього професійного училища, членкині Національної спілки майстрів народного мистецтва України Надії Демчук, яка стала переможницею премії імені Ніни Косарєвої. А начальник управління культури Хмельницької облдержадміністрації Оксана Натальська наголосила, що саме культура формує нас як націю, допомагає усвідомити себе частиною великого українського народу.

Директор Хмельницького науково-методичного центру культури та мистецтва, заслужена артистка України Майя Онищук висловила щиру вдячність усім землякам, колегам, які залишилися в рідному краї та допомагають ЗСУ. Серед них і українські дизайнерки Ольга Штогрин і Тетяна Гарматюк, які реалізовують свої вироби та допомагають воїнам. Крім того, вони підтримали переможців «Мистецької варти» — першого обласного патріотичного багатожанрового фестивалю-конкурсу — Олександра Петрука і Дениса Звіра та вручили їм подарунки. Яскравим дарунком для всіх присутніх став концерт за участю працівників культури області. Продовженням святкового дня був Всеукраїнський майстер-клас із самчиківського розпису.
За високу художню майстерність, популяризацію художньої народної творчості, безкоштовне проведення майстер-класів для дітей тимчасово переселених осіб цього дня наші талановиті хмельничани були відзначені Почесними грамотами. Серед них і Тетяна Стан, яка працює викладачем дитячої школи мистецтв «Заріччя» по класу скрипки. А у вільний час Тетяна Миколаївна займається бісероплетінням.
— Це захоплення прийшло до мене давно. Виготовляю здебільшого прикраси для жінок, які стануть гарним доповненням до одягу, підкреслять жіночу вроду будь-якого віку. Навесні та влітку я проводила майстер-класи для дітей-переселенців і дітей Хмельниччини. І мене надихає те, що багато з них проявляють справжній інтерес до бісероплетіння.
Хочу вдосконалювати свою майстерність, відвідую виставки, майстер-класи, читаю літературу. Мрію про створення виставкових зразків, які змусять приємно вразити.
Вражати українським, популяризувати українське, пишатися українським — у цьому, звісно, величезна заслуга наших українських майстрів і працівників культури.