Зображення петриківського розпису на військовому шоломі, гільзах, а також картини, листівки, ляльки-мотанки, створені в цей період, під час війни, безперечно, стануть нагадуванням і наступним поколінням про час, який довелося пережити українцям.

Проте роботи викладачів і учнів Хмельницької художньої школи, виконані в різних техніках, це ще й допомога для наших воїнів, адже виручені з благодійного ярмарку кошти спрямують на підтримку Збройних сил України.
— Шолом, який розмалювала викладачка живопису Марія Барабаш, ми отримали з передової. Загалом вдалося розписати кілька таких шоломів,– розповідає директорка художньої школи Лідія Нікітюк. — Червона калина, снігурі — те, що так близьке нашій душі, що завжди нагадуватиме про дім і про ціну, яку заплатили для його захисту, — додає вона.
На благодійному ярмарку в Хмельницькій художній школі були представлені ялинкові іграшки, які створювали учні, розписані ними керамічні вироби, власні картини, власноруч виготовлені серветки, ляльки-мотанки, інші вироби. А Єлизавета Зубко виготовила оригінальну листівку, якраз у день визволення Херсону, підписавши її щирими й проникливими словами.
До благодійної акції долучилися й волонтери організації «Хмельницький. Армія СОС», які надали для продажу екосумки, футболки з патріотичною символікою, прапори, кульки, інші речі.
На виручені кошти волонтери придбають теплий одяг і спальники для військових.