Журі Всеукраїнського літературного конкурсу імені Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятись зміг!» визначило переможців 2022 року. Серед них і наш земляк.

Лауреатами Всеукраїнського літературного конкурсу імені Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятись зміг!» стали:

Номінація «Художні твори»
І місце Кириченко Андрій. «Декалог»;
ІІ місце Пірко Вероніка. «Михасик» (новела);
ІІІ місце Гурченкова Олена. «Вільним птахом» (оповідання).
Заохочувальна грамота Пшеничко Каріна. «Перемога буде наша. Неодмінно!» (добірка новел).

Номінація «Документально-публіцистичні твори»
І місце Борисов Володимир. «Ми ще прийдемо у ваше життя…» (Антинацистське підпілля ОУН на Летичівщині в роки Другої світової війни»);
ІІ місце Буряк Анастасія. «Шкіц-реквієм нетлінній пам’яті героя АТО-ООС Володимира Анатолійовича Шеляга»;
ІІІ місце Козаченко Людмила. «Волонтер від Бога».

Номінація «Дослідження на основі архівних джерел, відкриття невідомих історичних фактів про діяльність УВО, ОУН, УПА»
І місце Дниш Андрій. «Фотій Мелешко та його драматичний етюд «Трьома шляхами»;
ІІ місце Єгорова Валентина. «Волинь – твердиня українського духу»;
ІІІ місце Лекар А.М. «Семен Заболотний – борець за українську державність на Балтщині в добу Української революції».

У номінаціях «Переклад поезій Олени Теліги і Олега Ольжича іноземними мовами» та «Буктрейлери» журі вирішило не визначати переможців, обмежившись заохочувальними відзнаками.

Загалом на конкурс, який проводиться у п’яти номінаціях, було подано 283 роботи. Географія учасників, крім тимчасово окупованого Криму, охоплює всі регіони України, включаючи Луганську, Донецьку, Херсонську області. Найбільше робіт надійшло з Полтавської області (34), Дніпропетровської, Київської та Одеської областей (по 24 роботи з кожної).
Традиційно найбільше робіт (177) було подано на здобуття премії у номінації «Художні твори». Тут змагалися прозові та поетичні твори про події та учасників національно-визвольного руху; про волонтерів, добровольців, військовослужбовців, капеланів, медпрацівників, журналістів, які брали або беруть участь у російсько-українській війні.
У номінації «Переклади поезій Олени Теліги і Олега Ольжича іноземними мовами»змагалося 25 робіт. У номінації «Документально-публіцистичні твори» - 54 роботи.
11 робіт надійшло на конкурс у номінації «Наукові роботи». Також 16 коротких аматорських відеороликів, знятих за мотивами книг про визначних діячів національно-визвольного руху, зокрема ОУН і УПА, надійшло у номінацію «Буктрейлери».