Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 566

Тривають новорічно-різдвяні заходи для діток Хмельниччини, організовані в рамках ініціативи обласної військової адміністрації «Свята об’єднують». Так, нещодавно для дітей з сімей вимушених переселенців, які перебувають в нашому краї, в кінотеатрі WoodMall Cinema  до Дня Святого Миколая влаштували пізнавальну лекцію про історію та звичаї відзначення цього свята та кінопоказ українського фільму «Пригоди Миколая».

Перед кіносеансом до діток звернувся заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв: «Дуже шкода, що у свої юні роки ви вже знаєте, що таке війна. Проте ми не маємо права дозволити ворогу вкрасти у вас найкращий період життя – дитинство. Саме тому підготували для вас подарунки та невелику подорож у новорічну казку, – наголосив посадовець. – Хочу, щоб ви завжди пам’ятали: звідки б ви не приїхали, і куди б не вирушили далі, ми завжди вам раді, бо ви на Хмельниччині не в гостях, а вдома».
Володимир Вастильович побажав дітям щасливих свят і здійснення мрій. «А найголовніше – нехай наші Збройні сили України якнайшвидше здобудуть перемогу, – сказав він, – аби ми з вами жили в мирній та квітучій Україні!»
Не обійшлося на заході й без сюрпризів – усі діти, присутні в залі, отримали від обласної військової адміністрації солодкі гостинці. Після чого усміхнені й задоволені вони поринули у чарівний світ українського кіно та побачили захопливу історію від режисера Семена Горова, що розгортається в засніжених Карпатах –  фільм «Пригоди Святого Миколая».
Варто зазначити, що захід організовано за співпраці служби у справах дітей та Державного архіву Хмельницької області. Й такі святкові зустрічі в рамках проєкту «Свята об’єднують» триватимуть і далі, щоб усі дітки, особливо із соціально незахищених категорій, мали можливість хоч ненадовго побувати у новорічній казці.