Ізюм, Бахмут, Балаклея, Лиман, Волноваха, Оленівка, Семенівка… Це міста і селища Донецької, Луганської та Харківської областей, у яких вдалося віднайти й фактично оживити стародавні колядки та щедрівки, які наспівували різні люди за віком і фахом, щоб таким чином дати їм можливість зазвучати на всю Україну.

Так Євген Петриченко (художній керівник, аранжувальник), Богдан Пліш (музичний керівник), Ольга Кононенко (координаторка, грантовий менеджер) та Міхаель Крістер-Вандаловський (хормейстер) втілили в життя цікавий і оригінальний проєкт «Коляда-триб’ют». Його метою було віднайти, зберегти, обробити та віддати у вільний доступ українські колядки і щедрівки, котрі родом зі сходу.
Основою музичного матеріалу є ексклюзивні невідомі та маловідомі українські різдвяні пісні, які з 1990 по 2008 рік збирала на території Донбасу фольклористка Олена Тюрікова. А 2019 року цей скарб було розшифровано і опубліковано у фаховому етнографічному виданні «Музичний фольклор Донбасу: календарно-обрядові пісні Донецької та суміжних областей».
Колядки та щедрівки, що увійшли до «Коляда-триб’юту», — це 14 народних творів, справжній фольклорний скарб, яким насолоджувалися глядачі минулої суботи в Хмельницькій обласній філармонії.
Це неймовірно захоплююче й колоритне різдвяне диво, яке занурило кожного в особливий світ музики. До того ж, виконували колядки та щедрівки солісти з різних куточків України — Києва, Бахмута, Кривого Рогу, Слов’янська, Рівного, Чорткова та Львова. Особливою енергетикою заряджали зал і ведучі — Анжеліка Рудницька та Олександр Островський, які також дарували свій чудовий спів. Оркестр, вокальні ансамблі, Академічний ансамбль пісні й танцю Національної гвардії України, хор «Пастораль» та інші талановиті гості були окрасою суботньої сцени в філармонії.
Уже понад 200 тисяч людей із 46 країн світу прослухали альбом «Коляда-
триб’ют», пісні з якого виконували професійні та аматорські колективи з усієї України. Завдяки спільним зусиллям великої команди давні колядки та щедрівки зазвучали в різних куточках світу. Бо не лише на заході, півночі, центрі та півдні, а й на сході України файно колядували.