Україна та українці як ніколи зараз потребують Божого заступництва. Всю свою надію кожен із нас покладає на Творця Нашого Небесного і молить Його про допомогу. Молить на самоті, молить під час богослужінь у церкві, молить в окопі, молить під звуки ворожих обстрілів, молить за своє життя, за життя бойового побратима, за життя дитини чи стареньких батьків. Усі наші молитви линуть в небо, і Бог їх чує.

Напередодні Різдва Христового Новоушиччина об’єдналася для спільної молитви. У громаді вперше відбувся молитовний сніданок.
На цю важливу подію завітало чимало почесних гостей, серед яких представники різних релігійних конфесій, служителі храмів, керівництво громади, депутати обласної, районної, селищної рад, старости сіл, волонтери, військовослужбовці, підприємці, представники культури, освіти, медицини.
Під час молитовного сніданку молилися за Україну, за життя і здоров’я наших захисників, за військових, за перемогу, за мир, за країну, за український народ та владу.
«Молитовний сніданок у нашій громаді – це спільний крок до співпраці, дружби, порозуміння заради нашої спільної перемоги, – наголосив селищний голова Анатолій Олійник. – У такий важкий період в Україні нам було б складно без Бога, церкви та молитви. Всіма справами та діями на всіх фронтах ми захищаємо нашу країну, боремося за її процвітання та мир».
Анатолій Антонович висловив сподівання, що молитовний сніданок стане гарною традицією і після нашої перемоги. Хвилиною мовчання учасники вшанували усіх загиблих українських воїнів, зокрема й наших земляків.
До вітального слова долучилися депутати обласної ради Петро Лабазюк та Валентина Гладій, радник голови Хмельницької обласної ради Віолети Лабазюк, капелан, волонтер Віталій Пєвнєв.
Відбулася спільна молитва «Отче наш».
Духовний гімн України «Боже великий, єдиний», який велично прозвучав на завершення заходу, вселив віру в те, що в єдності ми здатні побороти ворога та пережити всі біди й труднощі.
Після молитовного сніданку всі присутні поклали квіти до стели загиблим Героям.