Владислава Тику добре знають у його рідному селищі Сатанів. Хоч юнакові лише 17, але він вже відома особистість серед своїх земляків. Хлопець має не лише численні грамоти із різних конкурсів, але й досвід організації власного сольного концерту.

— Дуже люблю співати. Спершу співав удома. Спочатку для себе, потім для гостей. Виходило щось на кшталт домашніх концертів, — розповідає Владислав. — А потім якось мене запросили заспівати в Юринецькому клубі. Людям сподобалось. Після цього записався до музичної школи.
Наставниця хлопця з вокалу Людмила Вейко добре пам’ятає, як Влад вперше завітав до музичної школи.
— Влад прийшов до мене маленьким хлопчиком. Привели його дівчата-однокласниці, — пригадує вчителька. — Сказали, що він гарно співає. І ось ми почали працювати і займаємося й досі. Влад — дуже енергійна, талановита людина.
Кропітка багаторічна праця принесла свої результати. Тепер Влад — переможець та лауреат різних музичних конкурсів, які відбулися в Хмельницькому, Одесі, Києві.
— Спочатку це були концерти в нашій громаді, — розповідає Федір Кравчук, директор музичної школи у Сатанові. — А потім різноманітні районні, обласні конкурси, в яких Влад залюбки брав участь. І завжди привозив грамоти та нагороди.
Відчувши успіх під час участі у музичних турнірах, хлопець мріяв організувати власний сольний концерт. Та в Україні почалася повномасштабна війна. Проте вона не змусила юнака відмовитися від своєї мрії, лише скоригувала її.
— Я побачив, що країна потребує допомоги. Саме тоді вирішив організувати благодійний концерт, — розповідає Владислав.
До підготовки концерту долучилося багато людей. Юного співака підтримали друзі, викладачі музичної школи і працівники Сатанівського будинку культури. На жаль, війна не дала змоги провести концерт так, як планувалося. Кілька разів захід довелося переносити, а програму скоротити. Та концерт таки відбувся, і хлопцеві вдалося зібрати кошти для ЗСУ.
— Ми зібрали понад дев’ять тисяч гривень і надіслали до Благодійного фонду Сергія Притули. Це українська благодійна організація, яка спеціалізується на допомозі Силам оборони України та постраждалим від російсько-української війни.
Допомога Збройним силам України для Влада не абстрактне питання. Батько хлопця отримав повістку в перші дні нападу росіян. Відтоді він захищає Батьківщину на фронті. І за довгі місяці війни Владислав його ще не бачив — тата не відпускали у відпустку.
Саме тому благодійні виступи для Влада Тики є способом допомогти не лише своєму батькові, але й іншим захисникам України. Своїм прикладом хлопець надихає й інших українців на добрі справи, які наближають нашу Перемогу.
Так, благодійний концерт Влада став поштовхом для всіх вихованців музичної школи. За словами Людмили Вейко, діти вирішили наслідувати приклад юного волонтера. Відтоді Сатанівська музична школа провела низку благодійних заходів. Тепер у концертах задіяні і Влад, і інші учні.
— Часто поєднуємо музичний концерт із благодійним ярмарком, на якому продаємо домашню випічку, — розповідає Людмила Вейко.
Саме завдяки зібраним вихованцями музичної школи коштам місцевий волонтер, отець Ігор, зміг придбати нові колеса для однієї з автівок, переданих Сатанівською громадою на фронт.
А щодо Влада, мине пів року, і на нього чекає новий етап — вибір професійного шляху. Та з основною справою свого життя юнак вже визначився — це музика. У цьому виборі хлопця підтримують і його наставники. Вони переконані, що він має гарні шанси стати професійним співаком.
Нині Влад продовжує волонтерську діяльність, виступає та збирає кошти для підтримки ЗСУ. Талановитий юнак, призер всеукраїнських та міжнародних конкурсів естрадного співу, учень Сатанівської школи мистецтв Владислав Тика збиратиме 12 січня шанувальників співу на сольний концерт у приміщенні Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва. Його талант вкотре прислуговуватиметься нашим мужнім бійцям.