Саме таку назву мало унікальне різдвяне дзвінкоголосе дійство – концерт Хмельницького академічного муніципального камерного хору з його наставником – художнім керівником та диригентом, заслуженим діячем мистецтв України Ігорем Цмуром.

По-особливому святкова й таємнича енергетика панувала в залі, де не було вільних місць. Кожен глядач наповнився світлом та теплом, а головне – мав можливість здійснити цікавий екскурс крізь час, слухаючи музичні твори від дохристиянських часів до сучасності. До речі, на сцені звучали і колядки часів УПА.
Також велика робота, зроблена композитором Станіславом Ярецьким, заслуговує шани, адже він написав більшу частину колядок і щедрівок спеціально для концерту «Таємниці Різдва». Талановиті виконавці заспівали ці твори вперше. Крім того, в концертній програмі взяли участь і вихованці школи мистецтв «Заріччя».
Безперечно, гості свята дізналися й відкрили для себе чимало таємниць Різдва, бо 16 музичних творів, наче благословенні небом, зачепили душі й наповнили серця.