Нещодавно у Хмельницькому обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Старицького відбувся благодійний концерт «Ми». Під супровід оркестру театру (диригент Леонід Деркач) заслужена артистка України, скрипалька Майя Онищук, котра цьогоріч відзначає 25 років творчої діяльності, полонила кожного з глядачів. Так само як і зворушливий вокал від Софії Доколової, стипендіатки Хмельницької міської ради 2023 року.

Виконання академічного ансамблю пісні та танцю «Козаки Поділля» обласної філармонії, солістів Хмельницького академічного муніципального камерного хору, зразкового аматорського ансамблю «VIVA» Полонського будинку культури та багатьох інших учасників благодійного концерту торкнулися серця всіх присутніх. Серед них — курсанти Національної академії Державної прикордонної служби України Б. Хмельницького, працівники Нацполіції України, волонтери, захисники, які лікуються в шпиталі, представники влади, духовенства.
Концерт відбувався у складних обставинах — без світла, на генераторі, проте зі щирими емоціями. Сюрпризом для всіх стала неочікувана пропозиція руки та серця своїй обраниці від одного з глядачів концерту.
У фіналі благодійного дійства прозвучала легендарна пісня Тараса Петриненка «Україна», котра зібрала на сцені понад 50 учасників.
Зібрані кошти будуть передані на потреби наших доблесних воїнів Збройних сил України.
І конкретна допомога не забарилася. Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва тісно співпрацює з військовим госпіталем. І спільно з Хмельницькою обласною філармонією закупили для наших воїнів, які зараз лікуються у шпиталі від важких поранень і проходять реабілітацію, спеціальний адаптивний одяг, у якому замість основних швів — розрізи з «липучками». Захисники, які лікують поранення ніг за допомогою сталевих спиць апарата Ілізарова, можуть одягатися без надмірних зусиль. Працівники культури закупили майже два десятки адаптивних штанів, а решту коштів витратили на інші речі першої необхідності, яких також потребують хлопці: шкарпетки, білизну, засоби гігієни.
Заходи, які проводять митці Хмельниччини, це — їхній внесок у допомогу бійцям. Тож долучаємося до благодійних концертів, аби ще і ще раз засвідчити наше спільне й єдине бажання Перемоги України.