Минулої суботи на Деражнянщині відбулася важлива й дуже знакова подія — на запрошення благочинного Православної Церкви України Петра Байди завітали представники духовенства Хмельницької єпархії Православної Церкви України. Поважних гостей щиро вітали Деражнянський міський голова Андрій Ковпак та начальник відділу культури, туризму і релігії міської ради Микола Черкаський.

З цієї нагоди у храмі Покрови Пресвятої Богородиці в селі Копачівка священники Деражнянщини разом із преосвященним єпископом Павлом і духовенством Хмельницької єпархії провели спільну божественну літургію.
У рамках візиту владика передав громаді унікальні надцінні експонати — факсимільне видання Пересопницького Євангелія та посох, відзнаку, особисті фотографії і навіть шкільний зошит Блаженнішого Митрополита Володимира (у миру Сабодан Віктор Маркіянович) — нашого земляка. Ці експонати будуть зберігатися у Деражнянському історичному музеї, щоб усі охочы мали можливість побачити першу в Україні церковну книгу, що перекладена із церковнослов’янської на староукраїнську мову, та більше пізнати Блаженнішого, торкнувшись його історії життя.
Також громада отримала ікони-обереги від Митрополита Переяславського і Вишневського Олександра та преосвященного владики Павла. Всі духовні обереги обов’язково стануть надійним щитом на шляху до незалежності та Перемоги України над злом.