Під патронатом голови обласної ради Віолети Лабазюк відбувся фінальний тур Всеукраїнського конкурсу естрадної пісні.

Даниною вдячної пам’яті геніальному українському співакові, композитору і народному артисту України Миколі Мозговому став конкурс естрадної пісні, який зібрав 124 виконавців із 16 областей України.

Доброзичливо й тепло зустрів гостей Хмельницький, адже саме наша земля зростила талановитого українця. Микола Мозговий народився в селі Сарнів на Волочищині і своєю творчістю завжди прославляв рідний край, рідну Україну, за які вболівало його небайдуже серце.
«Його пісні є типовими представниками тієї української течії, яка заснована на українській мелодиці, українській традиції. І ми повинні підтримувати молодих виконавців, які хочуть розвивати українську національну культуру і пісню не лише в своїй країні, а й в усьому світі», – сказав голова журі, народний артист України Анатолій Матвійчук.
Та навряд чи такий пісенний конкурс зміг відбутися у цей складний час, якби не підтримка меценатів. Голова обласної ради Віолета Лабазюк, благодійний фонд сім’ї Лабазюк «МИ ПОРУЧ» сприяли тому, щоб наша молодь продемонструвала свій пісенний талант, щоб мелодії справжнього українця – Миколи Мозгового не перестали звучати, даруючи кожному надію у це тривожне сьогодення.

«Пісні композитора складні у виконанні. Вони – глибокі та потребують осмислення. До того ж, це – єдиний конкурс в Україні, коли пісенні твори виконуються у супроводі оркестру, в даному випадку – оркестру обласного академічного музично-драматичного театру імені Михайла Старицького»,– каже директорка конкурсу, заслужена артистка України Майя Онищук.
Натхненні українською піснею, молоді виконавці перетворили цей конкурс на справжнє феєричне дійство. Яскравими стали виступи Владислави Ліпко, Софії Доколової, Дарії Ільницької з Хмельницького, Діани Гончар з Кам’янця-Подільського, інших учасників. А Гран-прі конкурсу виборов Сергій Лесик з міста Ківерці Волинської області. Перше місце посіла Аліна Гирич з Ужгорода, а друге та третє – кияни Божена Поліщук і Анастасія Микитюк.
Від благодійного фонду сім’ї Лабазюк «МИ ПОРУЧ» радник голови обласної ради Віталій Певнєв привітав переможців, вручивши їм грошові призи. Також він передав найкращі слова вітання від Віолети Лабазюк із побажаннями творчих успіхів, життєвих перемог, невичерпної енергії, сил для підкорення нових вершин та втілення всіх задумів і мрій.
П’ятий Всеукраїнський конкурс естрадної пісні імені Миколи Мозгового вкотре засвідчив, що українська пісня разом із її поціновувачами здатна пробудити найкращі людські почуття, пройняти гордістю за Україну та її таланти.