Протягом двох вечорів  в обласній  філармонії відбувалися добродійні  акції, різні за тематичним наповненням, але об’єднані спільною ідеєю: виховання патріотичного  українця засобами національної культури.

Втім, розпочнемо з другого концерту-реквієму на пошану загиблих героїв та для фінансової підтримки захисників Батьківщини, який присвячений Героям Небесної Сотні та учасникам  російсько-української війни.
У вестибюлі філармонії – світлини  з фондів Хмельницького  міського музею фотомистецтва, що повертають наші почуття до подій Майдану та до смертельного двобою з російським агресором на сході. Більшість  заповненого вщерть глядацького залу  – майданівці, учасники АТО та  волонтери. Вечір пам’яті організовано за підтримки Хмельницького міського голови Олександра Симчишина.  Відкриваючи концерт-реквієм, тодішній народний  спікер хмельницького Майдану, а нині – очільник міста, звернувся до людей у залі із хвилюючим монологом:
— На жаль, два останні роки ми частіше збираємося з приводу скорботних подій, але водночас – героїчних дат в нашій сучасній історії: два роки тому у ці дні  – Майдан, рік тому —  трагедія під Дебальцевим. Тоді вірили, що після втечі бандитів війна закінчиться і ми зможемо будувати державу. На жаль, війна триває. А це означає, що  триває й Революція гідності. Ті зміни, за які ми з вами боролися, не відбулися. На це багато причин. Переконаний, що є й наша вина. Вшановуючи героїв, кожен з нас повинен жити і працювати чесно. Ми повинні змінити країну, а не чекати, поки її хтось змінить замість нас», —  висловив переконання Олександр Симчишин.
Виступали майданівці, волонтери, воїни – герої війни. Духовним апофеозом прозвучав реквієм «Плине кача…» у виконанні вже відомого квінтету «Мікс» обласної філармонії, який творчо народився у дні Майдану.  Волонтерським феноменом  стали  й патріотичні мистецькі  колективи, які започаткував Майдан, і  які протягом двох років дали майже 300 концертів у зоні АТО та у військових шпиталях. Співаком-волонтером уже два роки працює соліст обласної філармонії та соліст волонтерської мистецької сотні «Гайдамаки» Віктор Шайда, а письменниця, журналістка, громадська діячка Оксана Радушинська зуміла об’єднати  мистецький десант по усій Україні у громадянський «Рух до перемоги».  Пісні хмельницьких, київських рок-виконавців, бардів викликали у глядачів і сльози, і гордість, і віру в перемогу.
Доброчинність – не лише вияв підтримки, це – рух у майбутнє,  який об’єднує людей вірою, добром і любов’ю.
І важливо, аби у любові  зростали ті, хто нині лише осягає  життя – наші малюки. Любов до батьків і до Батьківщини у дитини формується  тією мірою, якою цю любов міряють дорослі. З ініціативи директора обласної філармонії Олександра Драгана у мистецькому закладі уже другий рік працює дитяча філармонія, головне завдання якої – формувати у малечі мистецькі смаки. І важливо, що переважаюча частина репертуару – українська народна пісня та вітчизняна класика. Тож днем раніше концерту-реквієму відбувся благодійний концерт «На шляху до музичного Олімпу». В органній залі філармонії  безкоштовно виступали кращі юні музиканти з Хмельницького та Волочиська зі спільною програмою з камерним оркестром філармонії. Такі спільні проекти важливі і для юних виконавців, і для досвідчених музикантів камерного оркестру: адже кожний новий проект стає  досвідом нової співпраці.
Диригент концертної програми  Тарас Мартиник зізнався, що  такі акції – це чудова можливість і для музикантів, і для публіки побачити наше музичне завтра.
…Два такий різних проекти, два вечори у мистецькому діалозі з молодою Україною: хвилюючі, як пам’ять про українську героїку Небесної Сотні, і обнадійливі, як національна палітра, яку з любов’ю творять юні митці, обираючи  серцем і талантом Україну.