Побачило світ видання для тих, хто цікавиться українською справою.
Наприкінці минулого року вийшла книга Валерія Куфльовського «Українські етюди з життя міста Хмельницького».

За назвою, яка не претендує на сенсаційність, читач несподівано відкриє для себе ситуації, свідком яких і йому неодноразово доводилося бути. Та то й не дивно, адже й автор в анотації вказує, що у нас «тривають процеси національного становлення». І поза цими процесами не може залишатися ніхто нині в Україні сущий, яких би світоглядних принципів він не дотримувався.
Матеріали, розміщені на сторінках книги, раніше вже друкувалися в різних виданнях, у тому числі й на сторінках «Подільських вістей». Однак зібрані під однією обкладинкою набувають чіткої тематичної спрямованості, доповнюючи один одного. І хоч назва окреслює місце подій лише Хмельницьким, географічна тематика книги охоплює значну частину нашої країни, а в часі сягає столітньої давнини.
Ще однією особливістю видання є відстеження впливу державотворчих процесів на, здавалось би, ситуації побутового характеру. А саме перенесення дискусій про націєтворчість із площини вузькопатріотичної у тролейбусно-кухонну, або, як висловився свого часу Іван Франко, з вершин до низин, є найяскравішим свідченням глибинності переосмислення і переоцінки того, що відбувається нині в Україні.