Бачили б ви, яка краса! Подих перехоплює і не дає можливості відвести погляд. І перше бажання, що виникає, доторкнутися, аби збагнути, з чого ж воно зроблене. На диво-картинах  буяють квіти, колоситься жито, оживають птахи, а фрукти-овочі – аж з’їсти хочеться… Все відтворено до найменших деталей, відтінків. Вірите, спочатку подумала, що то справжні грона калини й винограду, чимось оброблені й приклеєні. А птахи тоді з чого?   Виявляється, ці шедеври – з пластиліну, виконані в техніці – скульптура. А творить їх чарівна подолянка Людмила Ткачук із Василівки Теофіпольського району.

Оце захоплення, зізнається майстриня, річ не з дешевих, адже рамки дорогі, на одну картину використовується приблизно п’ять-шість пачок вісімнадцятиколірного пластиліну. Та й часу потрібно чимало – десятки вечорів йдуть на одну роботу.
— А хіба ці квіти, птахи не розтопляться на сонці? — дивуюся.
— Ні, звісно, — усміхається Людмила Петрівна, — адже покриті спеціальним лаком.
Снігурі на калині, лебеді, жар-птиці, натюрморти й пейзажі у вишуканих рамках прикрашають фойє Ординецької загальноосвітньої школи. Бо ж тут працює Людмила Ткачук вчителем біології, географії та образотворчого мистецтва. А ще має приватні уроки ліплення «Веселкова палітра»  у районному Будинку культури. Бо  чимало юних теофіпольців прагнуть перейняти її талант.
Світ пластиліну полонив Людмилу, коли працювала вихователем у дитячому садку. Попервах, зізнається, після закінчення Вінницького педагогічного вишу не могла працевлаштуватися за фахом, тож пішла в садочок. Після занять ліпили з діткам з пластиліну всіляку звірину, птаство, квіти. Отак й втяглася. Згодом народилася перша картина. Зараз їх у мисткині близько трьох десятків.
Не одну виставку полонили роботи талановитої василівчанки. Має чимало грамот і подяк, її портрет занесено на районну Дошку пошани.  «У всіх починаннях завжди підтримують директор рідної школи Олександр  Скотяк та заступник з навчально-виховної роботи Алла Супрун. А надихають до творчості і навіть допомагають, щоправда, порадами, синочок Денис, учень четвертого класу, чоловік і батьки».